Reference RD | Terca Kastanjebruin | Praha

Fasády z lícového zdiva

Dopřejte si luxus s pořádnou fasádou

Stále více investorů, respektive stavitelů, dnes řeší otázku jedinečného vzhledu svého domu. Lícové zdivo se na první pohled může mnoha z nich zdát nedostupným luxusem. Přesvědčíme vás, že ani s omezeným rozpočtem se lícového zdiva nemusíte zříkat. Dopřejte si dům, o jakém jste vždy snili. Krásný, jedinečný a nadčasový vzhledem i funkčností. S pořádnou fasádou z lícového zdiva Terca.

Neomítnutá cihla je ušlechtilý přírodní materiál a také unikátní designový prvek, který dodává stavbám jedinečný výraz nejen opticky, ale i na dotek. To platí zvlášť pro ražené cihly s jejich typicky zvrásnělou strukturou, která je průvodním jevem výroby – jak název napovídá, cihly se vyrábějí ražením do formy. Ta musí být vysypaná speciálním pískem, a právě ten pak na každé cihle vykreslí nezaměnitelnou strukturu i barvu. I moderní výrobní postupy proto napodobují dávnou ruční výrobu.

 

Lícové cihly a obkladové pásky Terca

Společnost Wienerberger s.r.o. v tomto směru nabízí formou lícových cihel a obkladových pásků vlastní produkce jedinečné možnosti, které dokážou každému domu vtisknout moderní, přirozený a zároveň nezaměnitelný vzhled. Je to specifický přírodní prvek, který dokáže potěšit každého, kdo se jednou pro tento typ fasády rozhodl.

 

Výhody fasády Terca

Lícové cihly a obkladové pásky jsou již po staletí oblíbeným stavebním prvkem pro svoje osvědčené vlastnosti.

Mezi nesporné výhody patří:

  • vysoká pevnost,
  • mrazuvzdornost a
  • odolnost vůči povětrnostním vlivům.

Díky těmto vlastnostem se fasáda stává téměř bezúdržbovou. V nabídce je široká škála barev a druhů, které nám umožní vytvořit unikátní fasádu domu a skvěle se dají kombinovat s dalšími prvky a materiály jako jsou dřevo, omítka nebo kámen. Navíc se jedná o stoprocentně přírodní materiál bez chemických přísad a barviv, takže nehrozí, že by cihly časem „ztratily“ svou barvu nebo byly ekologicky závadné. Spojují špičkovou kvalitu a jedinečný design, což ocení i ti nejnáročnější zákazníci.

 

Druhy lícového zdiva (ražené a tažené)

Lícové zdivo, jak se nazývají lícové cihly i obkladové pásky, se vyrábí v několika modifikacích. Základním stavebním formátem jsou cihly pro tzv. provětrávané fasády, kde tvoří nejen zdobný prvek celého objektu, ale zároveň plní účel udržení tepelné rovnováhy uvnitř domu. Tyto cihly se odlišují způsobem výroby. Cihly ražené většinou mají osobitý vzhled, každý kus je svým způsobem unikát a ve výsledném celku vytváří nezaměnitelnou mozaiku na jakékoli ploše každého domu. Oproti tomu cihly tažené vyráběné tzv. tažením působí jednolitě a čistě.

Kdo upřednostní jiný typ konstrukce obvodového zdiva, než je provětrávaná fasáda, může zvolit její barevnost z obkladových pásků, které vzhledově plní stejnou funkci jako cihly jen s rozdílem, že se lepí přímo na zeď nebo se mohou nalepit na kontaktní zateplovací systém. Výhodou obkladových pásků je, že se dají použít jak na novostavby, tak na rekonstrukce starších rodinných domů.